postures de ioga per enfortir abdomen

5 postures de ioga per enfortir tronc i abdomen

Aquestes 5 postures per enfortir abdomen i tronc ajuden a millorar la coordinació, l’equilibri, a caminar més recte, alt i amb confiança. Practica-les i veuràs com notes els resultats!

Les aplicacions del ioga per millorar el nostre benestar no tenen límit i els seus beneficis van molt més enllà d’estirar els nostres músculs i articulacions, com per exemple ajudar-te a enfortir tota la part del core incloent l’abdomen. Pren nota a continuació d’aquestes 5 postures de ioga que t’ajudaran a millorar la teva postura i a caminar més recte.

  1. Postura Utthita Chaturanga Dandasana

postura ioga enfortir abdomen

Des de la planxa, aixeca la cama dreta cap amunt i a mesura que portes els malucs enrere i exhales, flexionant la cama porta el genoll el teu nas. A mesura que portes el genoll cap al nas, empeny cap al terra amb les mans per arrodonir l’esquena. Repeteix el mateix procés amb l’altra cama.

  1. Postura de mig vaixell (ardha navasana)

postura de ioga navasana

Per fer aquesta postura haurem de dibuixar una lletra “v” amb el cos, mirant cap amunt amb les cames juntes i els braços estirats a cada costat. Per aconseguir-ho, el que farem serà aixecar els peus i espatlles del terra (cames, braços i esquena rectes), i mantenir la postura contraient els músculs centrals. Tornarem a la posició estirat cap dalt per descansar i repetirem l’exercici de nou.

  1. Postura Uttanasana tocant el canell

postura de ioga uttanasana

Flexiona la part superior del cos cap endavant entrant en la postura d’Uttanasana, separa els peus a la distància dels malucs i recolza els palmells sobre l’estoreta o el terra, recorda flexionar els genolls si hi ha massa tensió. Inclina el cos cap endavant per descansar el pes sobre les mans i aixeca el peu dret de l’estoreta. Flexiona el peu i toca el teu canell dret amb la punta. Repeteix el mateix amb l’altre peu.

  1. Posició en planxa amb només dos suports

planxa amb 2 suports

Des de la planxa, amb les espatlles just a sobre dels canells, estira la cama dreta cap enrere, porta el pes cap al braç dret, aixeca i estira cap endavant el braç esquerre. Activa els músculs centrals per mantenir la postura durant uns segons i canviar de costat.

  1. Posició en planxa amb 3 suports

planxa amb 3 suports

Des de la planxa, en comptes de donar portar el pes a les mans, recolza els avantbraços amb els colzes just sota de les espatlles. Aixeca la cama dreta estirada tot mantenint els músculs centrals contrets per sostenir la postura. Repetirem amb l’altra cama.

Posted in Ioga and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *