beneficis del ioga

Els beneficis del ioga que van més enllà d’estirar el teu cos

T’expliquem els diferents aspectes del ioga que no només t’aportaran flexibilitat, sinó també t’ajudaran a millorar la teva qualitat de vida diària

El ioga és una especialitat tan enriquidora que hauria de formar part de qualsevol rutina d’entrenament, independentment de si corres maratons, practiques ciclisme o realitzes entrenaments d’alta intensitat. Però encara que moltes persones creguin que el ioga únicament els pot aportar una millora de la seva flexibilitat, nosaltres avui estem aquí per explicar els altres beneficis que pot aportar.

  1. Tajuda a millorar la teva postura

Aquelles persones que passen llargues hores cada dia assegudes davant de l’ordinador, tenen més facilitat de patir una acceleració de la Sarcopènia, que es coneix com la pèrdua degenerativa de massa muscular i força en portar una vida sedentària. Principalment, les zones del cos més afectades són els glutis, els malucs, el pit, les espatlles o la part superior de l’esquena.

El ioga ajuda a enfortir, realinear i estirar aquests músculs i, per conseqüència, millorar la postura. Mantenir una postura correcta evita lesions, dolors musculars o problemes a la columna, a més d’afavorir la respiració i disminuir el cansament o la fatiga crònica.

  1. Calma la teva ment

Els beneficis mentals del ioga poden ser tan importants com els físics i, després d’una sessió, ja comences a notar-ho… imagina’t a llarg termini! Està demostrat que millora la concentració, redueix l’estrès, incrementa la memòria i la capacitat d’aprenentatge i t’ajuda a ser més conscient de tu mateix gràcies l’enfocament d’autoconeixement que desenvolupa el ioga.

  1. Millora la teva son

Està demostrat que el fet de realitzar exercici ajuda a millorar la qualitat del son i dormir millor per les nits, però hi ha alguns estils i postures de ioga que són ben conegudes per millorar-la atès que augmenten els nivells de melatonina, l’hormona reguladora del rellotge intern.

Un dels estils que pot ajudar-te a agafar el teu somni és el yoga restaurative, idoni per a recuperar-te després d’un dia ple d’estrès. Entre les postures, recomanem aquelles que siguin invertides, com la Viparita Karani (molt senzilla, amb les cames i glutis recolzats a la paret) o la Balasana (postura de l’embrió).

beneficis del ioga

  1. Augmenta el teu flux sanguini

Una circulació sanguínia saludable és el millor remei per prevenir possibles malalties cardiovasculars. Aquelles persones que segueixen un ritme de vida sedentari, el ioga pot ser l’aliat perfecte per evitar els efectes d’una mala circulació: inflamació de les cames, fatiga crònica o fins i tot pèrdua de cabell.

Per recuperar un flux sanguini adequat, pots començar fent una classe de ioga a la setmana i, a més, realitzar algunes postures a casa pel teu compte. Si segueixes notant els símptomes d’una mala circulació, prova per augmentar les teves sessions de ioga i notaràs els canvis ràpidament.

  1. Entrena el teu equilibri i coordinació

Aquest aspecte és especialment recomanat per a aquelles persones que practiquen especialitats esportives com córrer, ciclisme, nedar o aixecar grans pesos, perquè el ioga pot ajudar a corregir desequilibris del cos causats per un entrenament repetitiu on alguns músculs treballen en excés i d’altres són pràcticament ignorats .

Aquí és on el ioga aporta equilibri als nostres músculs i ossos per evitar lesions i millorar la postura, a més d’augmentar la flexibilitat.

Vine a provar una sessió gratuïta de ioga a YogaOne

Els centres YogaOne són l’opció perfecta per introduir-se al ioga. Comptem amb 12 centres repartits a Barcelona i 7 més en diferents ciutats catalanes. Pots triar entre més de 20 estils de ioga en funció del teu nivell i en horari lliure, és a dir, pots fer tantes classes com vulguis a la setmana pagant sempre la mateixa quota.

Si vols, pots venir un dia a provar una sessió gratuïta al club que desitgis. Pots demanar la teva entrada clicant aquí.

Posted in Ioga and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *