consells de jai sugrim mestre de ioga

“6 claus per ser un gran mestre de ioga”

Amb motiu de la seva visita a YogaOne, el mestre Jai Sugrim ens ofereix 6 consells per a aquelles persones que volen formar-se com a professors de ioga

“Quines són les habilitats crucials que un ha de tenir per guiar a altres en el camí del ioga?”. M’han formulat aquesta pregunta una vegada i una altra, en el meu viatge com a educador de mestres de ioga. No hi ha una fórmula màgica per transformar-se d’estudiant de ioga a professor de ioga. A l’Índia, la regla general és practicar durant deu anys sota la guia d’un mestre creïble. Després, si estàs disposat a ensenyar, compartir el que s’ha revelat en la teva pràctica personal diària. Si bé confio que aquesta opció és la millor, hi ha habilitats específiques que hem de perfeccionar en el modern ioga occidental. Observa els següents consells, si tens la intenció d’ensenyar ioga a altres persones.

  1. Presta atenció a la teva pràctica personal

Un gran mestre de ioga es fa al laboratori de la seva pròpia pràctica. En el meu propi entrenament, fa molt de temps, el meu mestre David Life em va donar un consell clau. Em va dir: “sempre practica el doble del que ensenyes”. Això vol dir que si estàs ensenyant 6 classes per setmana, has de practicar almenys 12 hores pel teu compte. Mai m’he desviat d’aquesta fórmula, la qual ens fa més forts en molts aspectes en comparació amb els nostres estudiants, els que ens busquen com a inspiració. Si ens cremem, treballem massa i no tenim energia, per córrer d’un costat a l’altre, estarem massa esgotats per practicar.

Un gran mestre fa que la seva pràctica sigui constant, d’aquesta manera la seva entrega prové d’un lloc d’experiència personal, no de teoria. La pràctica es desenvolupa en el cor d’un practicant perseverant de forma experiencial i omple el cos d’energia. Aquesta energia palpable és ben rebuda per l’estudiant de ioga, perquè el professor practicant és una font de gran inspiració. Recomano practicar a primera hora del matí, perquè t’estableixis en l’estat de ioga, a mesura que comença el dia. La teva ment estarà més centrada per enfrontar els alts i baixos de la vida.

  1. Una veu ben entrenada

La nostra veu és l’eina més important per ensenyar ioga. Si la comunicació no és la força natural d’un, sempre recomano fer classes de P.N.L (programació neurolingüística), o classes d’interpretació. Aquesta capacitat ajuda als mestres a explorar el rang complet de la seva veu, i com es pot modular per adaptar-se a una experiència d’ensenyament.

Per exemple, la veu ha de projectar-se en una sala gran quan ensenyem amb música. Ha de ser lenta, profunda i precisa quan es guia una sessió de ioga nidra i de meditació. Un to de veu monòton durant la durada d’una classe probablement afectarà els estudiants de manera incorrecta. Així que practica ajustant el to i el rang de la teva veu per comunicar-te com la situació requereix. La consciència del que s’exigeix ​​en el moment és clau! Alguns escenaris requereixen una energia més dura i altres requereixen una energia suau.

  1. Coneixement del cos humà

Tots els professors de ioga han de tenir un coneixement bàsic de l’anatomia i fisiologia humana. La consciència de l’esquelet humà, els músculs, els diferents sistemes (respiratori, circulatori i nerviós) i la seva capacitat per adaptar-se a diferents entrenaments específics transformen a un mestre comú en un “científic del ioga”.

La inclinació cap a la ciència crea confiança entre l’alumne i el professor. L’estudiant estarà més atent i treballarà més dur amb un professor ben format. Si vas faltar a les classes d’anatomia i fisiologia de la universitat, ara et tocarà quedar-te alguna nit o el cap de setmana a casa estudiant-les. També hi ha bones eines digitals i classes on-line que poden ajudar-te a submergir-te profundament en el funcionament del cos humà. Mai siguis tímid per construir sobre nivells de coneixement prèviament establerts. Com més t’alineïs amb les ciències bàsiques, millor!

  1. Desenvolupar un fort sentit dels límits

Un bon professor té uns principis personals i viu d’acord a aquests principis. L’aula de ioga és un lloc on els estudiants han de fer un treball profund. Hem de saber per nosaltres mateixos, si volem ser professors que ofereixen abraçades, quin tipus d’orientació volem oferir una vegada que acabi la classe i com controlar l’energia sexual perquè no es filtri per totes bandes.

Quan tenim principis personals sobre assumptes delicats com aquests, estem transmetent un alt nivell de professionalitat a les comunitats locals i globals. Els estudiants responen positivament als professors amb gran autodisciplina i autocontrol. Recomano un alt nivell de professionalitat quan es tracta d’ajudar els estudiants que podrien estar passant per problemes personals forts com el divorci, la mort d’un ésser estimat, una transició professional o un aïllament extrem.

consells de jai sugrim mestre de ioga

  1. Tenir passió per ajudar els altres

Treballaràs amb cossos suats i en ocasions, amb excés de treball, guiant als estudiants que potser estan passant per una crisi o una malaltia. Has d’estar constantment formant-te i tractar de mantenir-te centrat en els alts i baixos de la teva pròpia vida. Si no tens una passió per fer una bona feina, ni tan sols et planteges convertir-te en professor de ioga.

La meva passió per trobar la llum en els cors dels altres va ser la clau per conrear la persistència i la paciència necessàries per ensenyar ioga, a llarg termini. La passió per ajudar els altres et guiarà a través de les parts menys atractives de la feina. ¿Estimes a la gent? Si ets algú que vol marcar una diferència en la vida dels altres, estàs en el camí correcte.

  1. Experiència de vida

Tenir 22 anys, ser fort, flexible i de bon aspecte motivarà una mica als altres, però no és suficient per crear una relació profunda i duradora amb les altres persones. Sigues una persona que s’arrisca. Viatja, enamora’t, pren riscos amb la teva carrera, aborda les teves majors addiccions una a una, persegueix els teus interessos personals i experimenta tota les propostes que ofereix la vida.

D’aquesta manera, et convertiràs en una persona que coneix la varietat d’experiències humanes i les complexitats de la vida. Seràs un guia de referència, havent viscut plenament. Els obstacles per a la pràctica espiritual es tornen clars per a qui ha passat per una àmplia gamma d’experiències humanes. Sempre trio professors de ioga que tenen almenys 10 o 20 anys d’experiència de vida més que jo. D’aquesta manera em sento còmode fent-los preguntes, sobre la pràctica, quan estic explorant els meus propis punts febles. El camí de l’ensenyament del ioga és extremadament gratificant. Tot el treball per convertir-se en un guia amb experiència i confiança val la pena. Només som miralls per als nostres estudiants, i els hi reflectim el que necessiten veure en si mateixos. Tingues en compte aquests consells personals mentre estudies, entrenes i medites diàriament.

No perdis l’oportunitat d’aprendre al costat de Jai Sugrim

Jai Sugrim estarà del 5 a l’11 d’agost a YogaOne Verdi duent a terme un curs de 45 hores adreçat a futurs professors de ioga que vulguin perfeccionar les seves habilitats d’ensenyament. Pots consultar més informació aquí.

Posted in Ioguis and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *