dona esportista realitzar ioga per evitar lesions

Ioga per evitar lesions en el teu esport

Està demostrat que la pràctica de ioga influeix positivament en el rendiment de l’esportista gràcies als múltiples beneficis que aporta

El ioga és una especialitat que cada dia enganxa a més persones gràcies als seus beneficis aplicats a la salut i al benestar físic i mental, cosa que no ha passat desapercebut per nombrosos esportistes d’elit, que han inclòs el ioga en els seus entrenaments per evitar lesions i augmentar el seu rendiment esportiu. És el cas d’esportistes com María Sharápova, Lebron James o Ryan Giggs, que va aconseguir perllongar la seva carrera futbolística al Manchester United fins als 40 anys.

Però la pràctica del ioga no es limita als esportistes d’elit, perquè cada vegada trobem més gimnasos que ofereixen classes de ioga i l’obertura de nous centres dedicats exclusivament al ioga no deixen d’augmentar en totes les ciutats del país.

Però ara bé, per què el ioga és el complement ideal per evitar lesions? Segons l’opinió de diferents professors de YogaOne, pot aportar múltiples beneficis que combinen perfectament amb les exigències que requereix una vida dedicada a l’esport. T’expliquem tot seguit quins són:

  1. Redueix els desequilibris musculars

La gran majoria d’esports solen tenir moviments repetitius que causen un desequilibri muscular, principalment a les cames, braços o tronc en funció de l’esport. Aquests desequilibris entre la musculatura principal i l’auxiliar solen produir a llarg termini lesions en el sistema osteomuscular, que afecten el rendiment de l’esportista produint dolors i lesions. Per exemple en el futbol hi ha un gran desequilibri entre els quàdriceps i isquiotibials (músculs anterior i posterior de la cuixa); o en el cas dels corredors de fons, se solen escurçar els adductors i els glutis i isquiotibials solen ser allargats.

En aquest cas el ioga torna a ser una de les millors solucions per evitar els desequilibris musculars, ja que les seves postures aconsegueixen mobilitzar, estendre i enfortir la mateixa manera a diferents grups musculars amb una mateixa postura. Sense anar més lluny, la “postura del triangle” fa treballar fins a 13 músculs diferents, com el psoes, ilíac, piramidal, glutis, isquiotibials, sartori, bíceps femoral o adductors entre d’altres.

  1. Millora la flexibilitat

Un dels principals beneficis de les asanes de ioga és l’augment de la flexibilitat tant dels músculs com de les articulacions. No hi ha dubte que en qualsevol esport la flexibilitat és una qualitat molt important per evitar lesions en qualsevol moviment forçat, ja sigui en un tall de pilota en un partit de futbol, ​​una pilota difícil en el tennis o una elevació de cama d’un karateka. Com més flexibilitat tinguin els nostres músculs i articulacions, major serà el rang de moviment articular i menor l’energia emprada per realitzar cada acció.

  1. Disminueix l’estrès

Està demostrat que el ioga i la meditació redueixen l’estrès, perquè influeixen directament en l’activitat cerebral i genètica, però també produeix una reducció de les proteïnes responsables de la inflamació del sistema immunitari. Les persones que competeixen de manera habitual és normal que pateixin situacions d’estrès a causa de la pressió a què se sotmeten les setmanes prèvies a la competició i durant els entrenaments. Practicar entre 12 i 20 minuts al dia de ioga, és suficient per controlar els nivells d’estrès segons un estudi de la Universitat de Califòrnia.

  1. Millora la força

Encara que moltes persones pensen que el ioga només pot incrementar la flexibilitat, també ajuda a augmentar la força muscular entre aquelles persones que el practiquen. De fet, els resultats de l’estudi de la Universitat de Califòrnia sostenen que fer 2 classes a la setmana durant 2 mesos, comporta fins a un 31% d’augment de la força muscular de braços i cames. Per a un esportista la força muscular és imprescindible, però si a més es pot treballar la força de diferents zones musculars amb el mateix exercici, això a ajuda a que estiguin més equilibrats i reduir el risc de lesió.

  1. Augmenta l’equilibri i la coordinació

En la gran majoria d’esports tenir un major equilibri i coordinació és imprescindible per ser més eficaç i eficient a l’hora de realitzar qualsevol moviment. Les postures de ioga ajuden a tenir consciència en tot el cos i l’equilibri és la base de cadascuna d’elles, de tal manera que el cos es compensa per poder realitzar-les.

dona esportista realitzar ioga per evitar lesions

Com introduir el ioga a la teva programació d’entrenaments

Ara et toca comprovar a tu com el ioga pot ajudar-te a prevenir lesions en la teva carrera esportiva. Et recomanem introduir-te al ioga a través de sessions amb professors professionals com els que trobaràs als centres YogaOne, que ja compten amb 27 estudis de ioga a les principals ciutats catalanes i molt aviat estarà també disponible a Madrid. Ofereixen múltiples sessions de ioga per a tots els nivells, des del més bàsic fins practicants més avançats, per un preu molt competitiu, amb accés il·limitat i disponibles en qualsevol moment del dia.

Posted in Uncategorized @ca and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *