yoga for all

Yoga For All ja ofereix servei a 10 col•lectius amb risc de vulnerabilitat

El projecte apropa els beneficis de la pràctica del ioga a col·lectius vulnerables a través d’accions de voluntariat

El ioga és una disciplina mil·lenària que ajuda a equilibrar el cos i la ment, aportant nombrosos beneficis per a la salut: força, flexibilitat, energía, resistència, concentració, estabilitat, tranquilitat, relaxació, etc. El ioga redueix l’ansietat i ajuda a tenir millor control mental promovent els pensaments positius.

Una pràctica que és patrimoni de totes i que aporta tants beneficis, és necessari que es comparteixi també amb aquelles persones més vulnerables, tal i com s’està fent amb el projecte Yoga For All. El seu objectiu principal és ajudar a les persones, ja siguin infants o adults, a connectar amb el seu interior, oferint un espai de relaxació on puguin canalitzar les seves emocions i millorar la seva salut física i mental.

Aquest projecte va començar el febrer del 2018 a la Residència Cal Muns, de la Fundació Sant Pere Claver, una entitat adreçada a l’atenció a persones amb risc d’exclusió social que pateixen problemes de salut mental o discapacitat intel·lectual. Un mes després es va ampliar al Centre Socioeducatiu de Poblenou, gestionat per la Fundació Pere Tarrés, que vetlla perquè infants en situació de vulnerabilitat puguin gaudir d’una vida plena en el seu futur.

En aquest sentit, el ioga ha ajudat a que els menors siguin més pacients, millorin la seva autoestima i la seva atenció a l’escola. Igual que a Aura Fundació, l’entitat que facilita la integració laboral a persones amb discapacitat intel·lectual, assegura que el ioga adaptat aporta beneficis en la millorar de la qualitat de la respiració, l’equilibri o la confiança en sí mateixos, trets que milloren la qualitat de vida d’una persona amb discapacitat.

El Yoga For All ha ampliat el seu servei també a persones amb malalties oncològiques, concretament a pacients que pateixen càncer i a les seves famílies dins de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) – Catalunya Contra el Càncer, i també en pacients de la Unitat de Tumors Ginecològics de l’Hospital del Mar, on dirigeix sessions de ioga de calmar i relaxar la ment per reduir els nivells d’ansietat, estrès i depressió, entre altres objectius.

Finalment, una de les darreres accions ha estat al Centre Penitenciari de Dones Wad Ras. La privació de llibertat aprofundeix traumes i reforça patrons negatius, impossibilita viure en pau i en harmonia amb si mateix i amb l’entorn. En aquest marc, la meditació i el ioga demostren ser eines útils per prevenir la violència i ajudar a la reinserció social dels que han infringit la llei.

Per això, aconseguir condicions psicològiques i emocionals que propiciïn la presa de consciència de la responsabilitat dels seus actes, la comprensió de les seves conseqüències i el desenvolupament d’empatia cap a les víctimes és part dels beneficis que el ioga pot aportar a aquestes persones.

Posted in Events.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *