meditació matinal

Meditació matinal: pas a pas

La meditació ajuda a incrementar la concentració al llarg del dia i alleujar la teva ment entre altres beneficis

Tria un lloc que et resulti agradable, el més tranquil possible. Pots provar en un dels racons favorits de casa teva o a l’exterior. El millor moment sempre és a primera hora del matí, quan encara no tenim tantes coses en ment.

Posa’t una alarma per no haver d’estar pendent del temps (pots començar amb 5 minuts i anar incrementant). Utilitza roba còmoda que et permeti seure sense molèsties, una suau samarreta de cotó i uns pantalons que no pressionin massa.

La posició asseguda hauria de ser còmoda, l’important és que et permeti mantenir l’esquena dreta per afavorir una bona respiració i circulació energètica. Pots seure en una cadira o amb l’esquena recolzada en una paret.

Comença a respirar conscientment, pren una inhalació profunda cap al teu abdomen, després expandeix el teu pit i clavícules i exhala lentament, allargant les exhalacions per començar a calmar el teu sistema nerviós. Repeteix el procés 10 vegades.

Pots observar la teva respiració mentre comptes amb un mala a la mà (108 comptes) o també pots utilitzar visualitzacions que t’ajudin a meditar. Per exemple, pots afegir una espelma davant teu, observa la flama uns instants, tanca els ulls i imagina’t la flama brillant en el teu cap. La seva llum va brillant dins del teu cap impregnant a poc a poc tot el teu cos, des del límit del cap imagina com va baixant pel teu coll, cor, malucs i cames, mentre et purifica. Si et sents còmode i relaxat pots intentar passar al següent nivell d’observació i tractar de reconèixer els teus pensaments sense aferrar-se a ells. Intentant quedar-te amb la ment en blanc sense lluitar contra ells, com un observador llunyà i serè.

Per sortir de la teva meditació, fes-ho amb suavitat, torna a portar l’atenció al teu cos físic, assegut, sent les teves extremitats i comença a moure’t. Fes algunes rotacions amb el teu cap i reserva l’últim instant per agrair el moment que t’has dedicat a tu mateix. OM

Posted in Meditació and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *