coses que mai has de fer a una classe de ioga

7 coses que mai has de fer en una classe de ioga

Sempre va bé recordar aquelles coses que no pots fer a una classe de ioga per afavorir un bon ambient i aprofitar al màxim la sessió

No hi ha res millor que anar a una classe de Ioga per iniciar o acabar el dia. És un espai en el qual ens connectem amb nosaltres mateixos/es i per aprofitar-ho al màxim hem de tenir en compte unes normes de convivència. Vols saber el que mai has de fer en una classe de Ioga? En les següents línies t’ho expliquem.

  1. Utilitzar el telèfon:

Lamentablement aquest és un error més comú del que es creu. Hem tingut alumnes que en plena classe han fet servir el telèfon, des de xatejar per WhatsApp o fins i tot contestar trucades, la qual cosa és una falta de respecte al professor/a i als/les alumnes. La teva pràctica de ioga és un moment de connexió amb tu mateix/a, on has de desconnectar de qualsevol estímul extern. Recorda també que abans d’entrar a una classe, has d’apagar el teu mòbil.

  1. Parlar durant la classe:

Molts solen anar a classe de ioga amb els seus amics/es i és normal tenir ganes de parlar amb ells/es. No obstant això, durant el temps que aquesta duri, no has de parlar amb ells, ja que no és l’ambient adequat per fer-ho. Centra’t en gaudir la teva pràctica.

  1. Interrompre la meditació inicial:

Diverses classes de ioga solen iniciar amb una meditació. No obstant això, alguns/es alumnes que arriben tard i entren a la classe quan tots/es es troben meditant. Evita fer-ho, ja que desconcentra als participants. El que has de fer és esperar que la meditació inicial acabi i després entrar, evitant fer soroll.

  1. Comparar-te amb els altres alumnes:

Tots som diferents de la mateixa manera que la nostra pràctica. Alguns tenen més experiència i altres no tant, la qual cosa està bé. No et sentis malament si veus algú al qual li surt una postura que a tu et costa més. Això no et fa ser un mal iogui. La pràctica de ioga és un procés i has gaudir-lo. No t’enfoquis en el resultat.

  1. No practicar Savasana, la postura final:

Savasana és la postura més important i la més avançada en una classe de ioga. Al practicar-la sents tots els beneficis de tota la teva pràctica.

  1. Trepitjar el mat d’una altra persona:

Com et sentiries si algú trepitja el teu mat o alfobreta de ioga? Incòmode/a, no?. Aquest és un espai personal, el qual no ha de ser envaït per algú més. Procura no fer-ho i en cas ho hagis fet per accident, demana disculpes.

  1. Deixar desordenat el material de la classe:

Durant una classe de ioga utilitzem accessoris de ioga, els quals ens ajuden a millorar la nostra pràctica. No obstant això, en sortir apurats, moltes vegades oblidem guardar al seu lloc el material. Per exemple, si has utilitzat una cinta de ioga, no oblidis de recollir-la i deixar-la d’on la vas agafar. Els alumnes i professors de les següents classes de ioga t’ho agrairan moltíssim.

coses que mai has de fer a una classe de ioga

Us recordem algunes normes de sentit comú a seguir en el centre:

  • Si us plau deixa el teu telèfon a la taquilla, apagat o silenciat.
  • Si tens algun suggeriment que ens ajudi a millorar comunica-ho al professor directament, també pots enviar un correu electrònic o deixar una nota.
  • A l’entrar a la sala tingues en compte que la pràctica que realitzem es dirigeix ​​a la concentració i la interiorització de manera que la puntualitat i una actitud de silenci seran d’ajuda i respecte cap als altres alumnes.
  • Aquest centre ha estat creat per trobar-hi un lloc de pau i tranquil·litat. Per això es demana que guardeu el major SILENCI possible, la pràctica de ioga comença aquí!
Posted in Ioga and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *