salutació al sol

Salutació al sol, el secret per començar amb d’energia

La salutació al sol consta de 12 postures de ioga que conformen una fórmula perfecta per despertar el cos i omplir-lo de vitalitat

En la mitologia hindú, el sol és venerat com a font de salut i d’immortalitat. El sol simbolitza la llum i el coneixement, i la salutació al sol (també conegut com Surya Namaskar) s’entén com una dansa o ritual per obrir-se a aquesta font de vida i benestar. De fet, la salutació al sol neix d’una sèrie de postracions al sol, i la tradició hindú recomana fer-la de matinada, col·locat davant del sol quan surt.

Guanya força i flexibilitat

Consta de 12 postures de ioga que s’encadenen i es realitzen de forma fluida, posant atenció a la respiració. Cada asana compensa la postura de l’anterior i, en el seu conjunt, la salutació al sol permet despertar tot el cos i treballar-lo tant a nivell de força com de flexibilitat. Ajuda a millorar la coordinació i a relaxar i centrar la ment. A més, és especialment saludable per mantenir flexible la columna vertebral i l’esquena, així com per estimular diferents òrgans interns. És una pràctica que permet carregar el cos d’energia i que s’utilitza per iniciar les classes de ioga per escalfar el cos, ja que és una seqüència molt completa.

Si la practiques cada dia, no solament sentiràs que comences el dia ple d’energia, sinó que ho faràs donant gràcies a la vida i, per tant, ple d’alegria. Pots començar fent-ne 4 seguides i anar incrementant fins a 10.

Les 12 postures de la salutació al sol

  1. Exhala i, amb l’esquena ben recta i el pes del cos ben repartit sobre les dues plantes dels peus, uneix els palmells de les mans davant del pit. Connecta amb la respiració.
  2. Inspirant, estira els braços amunt i endarrere.
  3. Exhalant, porta les mans al terra al costat dels peus.
  4. Inspirant, porta la cama dreta cap endarrere, el genoll al terra i la mirada cap amunt.
  5. Retenint la respiració, porta l’altra cama cap endarrere, mantenint-les ambdues estirades i els braços també.
  6. Exhalant, flexiona les cames fins a tocar el terra amb els genolls, el pit i el front.
  7. Inspirant, recolza els malucs i les cames mentre fas força amb els braços per obrir el pit. Inclina’t enrere i porta la mirada amunt.
  8. Exhalant, porta els malucs amunt i la mirada cap a l’abdomen
  9. Inspirant, porta el peu dret entre les mans, mentre baixes l’altre genoll al terra.
  10. Exhalant, porta l’altra cama endavant, posa els peus junts i acosta el cap a les cames.
  11. Inspirant, aixeca els braços amunt i endarrere.
  12. Finalment, exhalant, ajunta els palmells de les mans davant del pit.

Ara, torna a començar la salutació al sol, posant la cama esquerra al davant.

postures de la salutació al sol de ioga

Coneix més postures de ioga al nostre blog i no deixis de practicar per seguir coneixent els beneficis d’aquesta especialitat.

Posted in Ioga and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *