postures invertides de ioga prasarita

Les 9 postures invertides de ioga que milloren la teva salut

Les postures invertides incrementen el rec cerebral i tenen molts beneficis circulatoris

Es considera invertida qualsevol postura en la qual el cap quedi per sota del cor. Aquestes postures invertides formen part d’una sessió de ioga, que és on s’han d’aprendre a realitzar, perquè resulten una mica més complicades que les altres. S’ha d’anar molt en compte en executar-les i no convé fer-les de forma aïllada.

Però les inversions presenten molts beneficis per a la salut, perquè aporten sang nova i oxigenada al cap i al tronc, tonifiquen el múscul cardíac, milloren la circulació de retorn i ajuden a prevenir les varius a les cames. Activen les glàndules que governen el sistema immunològic, les tiroides i paratiroides i tot el sistema limfàtic que drena els residus i toxines del cos. A més flexibilitzen la part inferior del cos, l’esquena i la columna vertebral.

9 postures invertides per optimitzar la salut

  1. Uttanasana (postura de la pinça dempeus)

postures invertides de ioga uttanasana

Dempeus, fes una inhalació i, en exhalar, flexiona el tronc endavant i porta les mans al terra. Intenta que el tronc quedi enganxat a les cuixes amb l’esquena el més estirada possible. Potser al principi hauràs de flexionar les cames.

  1. Postura de prasarita

postures invertides de ioga prasarita

Dempeus, separa les cames, fes una inhalació i en exhalar flexiona el tronc endavant. Tensiona una mica els quàdriceps per afavorir la baixada. Col·loca les mans a l’alçada dels peus, intenta relaxar el coll i les espatlles i estirar l’esquena el màxim possible. Potser al principi hauràs de flexionar les cames.

  1. Postura de Parsvottanasana

postures invertides de ioga parsvottanasana

Dempeus, porta una cama enrere separant-la una mica. El peu de darrere ha d’estar a uns 45º. Deixa els malucs el màxim alineats possible. Fes una inhalació ben profunda i, en exhalar, flexiona el tronc endavant i porta’l cap a la cama del davant igual que en la postura de la pinça dempeus.

  1. Adho Mukha Svanasana (postura de la muntanya)

postures invertides de ioga adho mukha svanasana

Recolza mans i peus al terra a una distància d’uns cinc peus. Recolza bé els palmells de les mans al terra i porta els malucs ben enrere i amunt. Intenta estirar al màxim per un costat l’esquena i per l’altre les cames, i dibuixa així la forma d’una muntanya.

  1. Sirsasana (postura sobre el cap)

postures invertides de ioga sirsasana

Al principi és millor fer aquesta postura amb l’ajuda d’una parella. Doblega els braços agafant els colzes amb les mans per tenir la distància adequada. Estira els avantbraços cap endavant i entrecreua els dits. Recolza la coroneta al terra entre les mans, estira les cames i eleva els malucs. Camina amb els pues cap al cap fins que els genolls s’apropin al pit, flexiona els genolls i eleva els peus de terra. Estira bé l’esquena i eleva a poc a poc les cames fins a poder-les estirar completament. Fes pressió amb els colzes al terra per mantenir millor l’equilibri.

  1. Postura sobre els avantbraços

postures invertides de ioga pincha mayurasana

De genolls, col·loca els avantbraços al terra alineant el colze amb l’espatlla i el canell amb el colze. Mantén les mans actives al terra i aixeca els genolls, i camina per apropar al màxim els peus al cos. Aixeca una cama amunt i dóna’t impuls per poder aixecar les dues cames.

  1. Sarvangasana (postura sobre les espatlles)

postures invertides de ioga sarvangasana

Estirat, eleva les cames i la part baixa de l’esquena i col·loca les mans el més a prop possible de les escàpoles. Intenta que cames i tronc quedin en una línia vertical i mantén la postura unes 10 respiracions. Desfés-la molt lentament.

  1. Halasana (l’arada)

postures invertides de ioga halasana

Des de la postura anterior porta les cames estirades per darrere el cap i intenta que l’esquena quedin perpendicular al terra i, si pots, entrecreua els dits de les mans i estira els braços sobre el terra.

  1. Matsyasana (contra postura de sarvangasana)

postures invertides de ioga matsyasana

Estirat amb cames juntes i esteses, col·loca les mans sota els glutis, clava els colzes per elevar el pit amunt portant el cap enrere i deixa que descansi sobre el terra.

Aprèn a realitzar aquestes postures amb total seguretat

Per aprendre a realitzar correctament totes aquestes postures i evitar qualsevol risc de lesión, no hi ha res com comptar amb l’ajuda d’un instructor de ioga perquè et pugui explicar pas a pas cadascuna de les postures i adaptar-les a les necessitats corporals.

Et convidem a provar avui mateix una classe gratuïta en qualsevol dels nostres centres YogaOne, pots descarregar aquí la teva invitació.

Posted in Ioga and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *