quin és el millor estil de ioga per mi

Quin és el millor estil de ioga per mi?

Coneix quin estil de ioga és millor per a tu en funció dels teus objectius i interessos: millorar la forma física, eliminar l’estrès, evitar molèsties d’esquena…

Cada dia són més les persones que confien en la pràctica del ioga per millorar la seva forma física, per trobar un equilibri amb el cos o per augmentar la resistència física i mental, entre altres motius, ja que es tracta d’una especialitat que fàcilment s’adapta a les necessitats de cada persona i que compta amb diferents estils.

Deu ser per aquesta raó que el ioga ha protagonitzat un boom en els darrers 4 anys al nostre país: més del 13% de la població de Catalunya practica ioga (12% al conjunt d’Espanya) segons l’estudi d’Aomm del 2015, una plataforma web especialitzada en aquest sector.

Ara bé, quin seria el millor estil de ioga per tu? Davant de tantes variants és normal que no sàpigues per on començar: Vinyasa, Dharma, Asthanga, Hatha, Sivananda, Iyengar… per això et facilitem aquesta guia de diferents especialitats del ioga en funció dels teus objectius i interessos.

Ioga per millorar la meva forma física

Realment qualsevol estil del ioga ajuda a millora la forma física” ens explica Pati Peguero, coordinadora de formació dels centres YogaOne by DiR. “El ioga et canvia la relació amb el teu cos i això provoca que milloris els teus hàbits saludables”, i afegeix: “el resultat és que tant l’exercici que realitzes amb el ioga, com els canvis que incorpores en el teu dia a dia, t’ajuden a millorar la teva forma física, fins i tot disminuint el pes”.

En tot cas, recomana les variants de l’Asthanga o el Vinyasa Yoga perquè “són dos tipus de ioga molt dinàmics que ajuden a millorar l’elasticitat alhora que es treballa intensament la força muscular en el cas de l’Asthanga”.

Ioga per eliminar l’estrès

Qualsevol dels estils del ioga són recomanats per controlar l’estrès diari”, ens assegura la Pati. Aquest efecte és gràcies a l’estat de relaxació que s’aconsegueix tant del cos com de la ment mitjançant la concentració que requereix la pràctica, i afegeix que “l’ideal per treballar i prevenir l’estrès és afegir de mica en mica la pràctica de meditació”.

En aquest cas la Pati recomana “practicar el tipus de ioga que més connecti amb tu, perquè normalment totes les sessions incorporen una part de meditació”. Per persones que busquen classes més actives, ja sigui perquè tenen dificultats per concentrar-se en classes més calmades, una bona opció seria novament el Vinyasa Yoga, “perquè canvies molt sovint de postura”.

Ioga per aprofundir en la part espiritual

Encara que les postures del ioga puguin semblar moviments gimnàstics que es van alternant al llarg d’una sessió, també inclouen un alt component espiritual que “permet explorar un estat de consciència plena quan aconsegueixes realitzar i establir-te en la postura correcta” tal i com afirma el gran mestre Sri Dharma Mittra en el seu llibre “Life of a Yogi”.

Per tant, la variant Dharma Yoga és una de les recomanades, així com el Sivananda Yoga. “Totes dues tenen un component emocional, però en el cas de Dharma Yoga s’utilitza la música per connectar i les postures es basen principalment en obrir la part situada en el centre del cos (coneguda com Anahata Chacra o Chacra del Cor), amb l’objectiu de desbloquejar les emocions i els sentiments”, ens explica la Pati.

quin és el millor estil de ioga per mi

Ioga per millorar les molèsties d’esquena

Moltes persones s’inicien en el ioga per intentar pal·liar dolors d’esquena” assegura Pati, i afegeix que “és molt beneficiós perquè ajuda a alinear el cos, a prendre consciència i a aprendre a millorar la postura correcta”.

Dues variants ideals per millorar els dolors d’esquena són l’Iyengar Yoga i el ioga restauratiu, que estan pensats per ser practicats per qualsevol persona, ja que fan servir complements (blocs de fusta, coixins, mantes, etc.) per ajudar a assolir la perfecció en cada postura sense forçar el cos i ajudar a aguantar la posició.

Una darrera recomanació és que “en cap cas s’ha de forçar el cos, cal ser conscient d’on estan els límits de cadascú”, per això és aconsellable iniciar-te amb un professional del ioga. D’aquesta manera, “si ets constant i tens paciència, els beneficis acabaran arribant” conclou Pati Peguero, coordinadora de formació dels centres YogaOne By DiR.

Troba l’estil de ioga que més s’adapti als teus objectius

Esperem que després de llegir aquest post tinguis una mica més clar cap a quina variant de ioga et vols encaminar. Però si encara tens algun dubte, pots comentar en aquest article o bé pots sol·licitar més informació en qualsevol dels centres YogaOne by DiR presencialment o fent clic en aquest enllaç. Namaste!

Posted in Ioga and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *