maneres de practicar mindfulness sense meditar

5 maneres de practicar mindfulness sense la necessitat de meditar

La meditació no és l’únic camí per practicar mindfulness, hi ha altres pràctiques que t’ajudaran a prendre consciència del teu moment present

El mindfulness és sens dubte una de les paraules de moda de l’any i tota una tendència relacionada amb els bons hàbits saludables. Existeixen tot tipus de tècniques o exercicis que ajuden a realitzar mindfulness, des de workshops, retirs, llibres, podcasts… sembla que tothom està buscant noves maneres de reeducar el seu interior i seguir un estil zen.

Amb el ritme de vida tan accelerat que portem, intentant conciliar la vida laboral amb la familiar i altres responsabilitats, és normal que després de tot aquest estrès arribi un dia en què comencem a interessar-nos també pel nostre benestar mental. Al cap i a la fi, tenir ordenades les nostres idees i, d’aquesta manera, una ment serena, multiplica la nostra productivitat, ajuda a fluir la creativitat i fa que estiguem més feliços amb nosaltres mateixos.

Si estàs llegint això és perquè tu també estàs perseguint el benestar físic i mental, encara que no sempre hi ha el temps suficient per meditar i desconnectar de tot el que ens envolta -o bé la meditació no és una pràctica que t’entusiasma-. En aquest cas, tenim bones notícies, perquè no només es pot practicar mindfulness a través de la meditació, nosaltres t’oferim diferents pràctiques totalment efectives.

  1. Realitzar una classe de ioga

No hi ha dubte que fluir ràpidament a través de les postures en una sessió de ashtanga o bé dedicar el temps necessari per dominar la Shirshasana (headstand o parat de cap), és tot un repte físic per al nostre cos. Però les arrels espirituals del ioga relacionades amb l’hinduisme i el budisme, ens ajuden també a crear un balanç entre el cos i la ment.

Gràcies a la gran importància que té la respiració en el ioga, ens ajuda a centrar-nos en el moment present, però també ofereix equilibri al nostre cos, calma i claredat en la nostra ment i ens ajuda a connectar amb el nostre interior. Resumint, després d’una sessió de ioga et sentiràs més lleuger, alliberat i en pau.

  1. Surt a caminar

Sortir a caminar -presumiblement allunyat d’entorns urbans, pel parc o pel bosc- és una altra de les activitats que t’ajudaran a practicar mindfulness. Caminar fomenta una respiració determinada, passejar per un ambient diferent i la necessitat de “respirar aire fresc”.

Si no comptes amb suficient temps per realitzar el teu passeig “mindfulness”, pots aplicar alguns consells quan vas caminant cap a la feina. Intenta posar més atenció en la teva respiració a cada pas que donis, canalitzant l’energia a través dels teus peus i sent conscient del teu entorn, cosa que sovint donem per fet. A mesura que vagis avançant cap a la teva destinació, tindràs una perspectiva totalment nova.

  1. Mostra el teu agraïment

Una de les millors maneres d’apreciar els teus èxits en la vida és mirar cap enrere per contemplar-los. És molt fàcil oblidar aquella breu conversa que vas tenir amb algú que no coneixies a la cafeteria, o el somriure i la salutació que vas intercanviar amb un veí tornant cap a casa teva. Totes aquestes petites interaccions es complementen entre si, tenint una reacció en cadena que porta a sentiments de gratitud i positivitat.

No permetis que ara mateix se’t escapin. Pots anotar-los en un bloc de notes quan tinguis un moment per a tu. Escriure aquest tipus d’anècdotes quotidianes t’ajudarà a processar-les, apreciar-les i ser conscient dels petits detalls que t’envolten.

  1. Fes alguna cosa per a algú més

Has sentit parlar alguna vegada del concepte “ajudar per avançat”? Prendre un temps per ajudar els altres a tenir una experiència positiva és una de les coses més valuoses que pots fer i, a més, és una cosa molt fàcil d’aconseguir.

Això t’ajudarà a ser més conscient sobre la teva manera de relacionar-te amb les altres persones i, per tant, ser més responsable del tracte que reben per part teva. No hi ha res millor que fer feliç a una altra persona!

  1. Pinta la teva vida!

pintar ajuda a practicar mindfulness

Cada vegada veiem més llibres per pintar especialment creats per a persones adultes. Si tenim en compte els beneficis per reduir l’estrès a través de la pintura, no és estrany que moltes persones trobin una gran sensació de benestar en aquest tipus d’activitat.

La teràpia de l’art no és cap novetat i a més és molt accessible per a qualsevol persona. Pintar no només ajuda a aconseguir una sensació de calma general, sinó que requereix mantenir la ment concentrada en aquesta activitat i per a molts és una sensació de nostàlgia infantil.

Posted in Mindfulness and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *