Practicar ioga en l’edat d’or és possible (i molt recomanable!)

El ioga és una de les pràctiques més beneficioses que hi ha. Un dels seus punts forts és que és fàcilment adaptable a tothom, sense donar importància al sexe, l’edat o les condicions de les persones. És per això que el ioga és un esport sense barreres, i proporciona beneficis tant als nens i nenes com als adults, sense oblidar la gent gran, un col·lectiu que costa integrar en l’exercici físic.

Els centres de ioga YogaOne destaquen pel seu objectiu principal: apropar el ioga a tothom. Així, són el lloc ideal per practicar aquesta disciplina, sense importar l’edat que tinguis, l’experiència o les teves condicions, YogaOne és el teu lloc.

 

L’edat d’or i el ioga

Passa sovint que una pràctica o un esport deixa de fer-se accessible en segons quines edats. No és el cas del ioga. Aquesta disciplina s’adapta fàcilment a infants, adults i gent gran. Això passa per diversos motius: en primer lloc, el ioga no és una disciplina competitiva. Cadascú pot entrenar-se seguint el seu propi ritme. En segon lloc, cal destacar que es practica lentament, per la qual cosa no conté moviments explosius, i si es practica correctament, el risc de patir lesions és molt baix.

És per això que el ioga (amb certes adaptacions) no només és adequat per a la gent gran, sinó que és altament recomanable: permet a les persones continuar practicant esport, moure’s i exercitar-se en la seva edat d’or. Ara bé, és imprescindible que rebin una atenció molt més activa per evitar possibles riscos.

 

Per què hauries de practicar ioga en la tercera edat?

Molts dels problemes derivats de l’edat s’agreugen per culpa de la falta de moviment i exercici físic. Això incrementa les possibilitats de patir malalties respiratòries, mala circulació o artritis. Amb la pràctica del ioga durant la tercera edat es dorm millor i es té més energia.

Les respiracions que realitzem mentre fem ioga (que es diuen Pranayama) ajuden a les persones a centrar-se en elles mateixes, igual que la meditació. Això és especialment positiu durant l’edat d’or, perquè allunya les persones d’un dels seus sentiments més freqüents: la solitud. Com que, a més, el ioga afecta directament a l’estat d’ànim de les persones, redueix la tristor, la depressió, l’insomni i l’ansietat.

El ioga és beneficiós per a tothom, però a les persones grans els afecta encara més positivament que a la resta, ja que enfronten el final de la vida d’una manera més serena. Els permet desfer-se d’allò material i connectar amb la seva part més espiritual.

 

Beneficis del ioga en l’edat d’or

Si bé és cert que el ioga és una de les pràctiques que ofereix més beneficis a la gent que el practica, és veritat que encara en brinda més en l’edat d’or. Te n’expliquem alguns:

  • Millora la perspectiva general de la vida, perquè genera serenitat a qui el practica
  • Enforteix la connexió amb un mateix i amb els seus sentiments
  • Millora la circulació del cos, especialment en les extremitats
  • Genera l’hormona de la felicitat: la Dopamina, per això fa que després de practicar-lo, les persones estiguin de millor humor
  • Permet que la gent gran pugui fer exercici i moure’s i manté el cos en forma
  • Proporciona elasticitat a les articulacions i als músculs
  • Millora l’estat físic
  • Afecta directament a la respiració, la digestió i el son; millorant-los

 

Mai és tard per provar aquesta pràctica, que s’adapta a tothom. Si vols comprovar tots els seus beneficis i et ve de gust començar a conèixer les seves modalitats, postures i valors, no esperis més i anima’t a provar-lo. YogaOne ofereix l’oferta més gran de classes, cursos i tallers perquè puguis endinsar-te en aquest món tan profitós.

Posted in Ioga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *