postures de ioga per a principiants

6 postures de ioga per a principiants

Aquestes són les postures de ioga per a principiants que t’ajudaran a conèixer els primers beneficis d’una disciplina amb milers d’anys d’antiguitat

No et preocupis, per iniciar-se en el ioga com principiant mai és tard, ja que sempre trobaràs la manera d’adaptar les postures del ioga al teu cos i a la teva edat. De fet, si has arribat fins aquest post, vol dir que t’ha picat la curiositat i tens un cert interès a començar a fer ioga.

En aquest sentit, et trobes al lloc adequat perquè hem seleccionat les postures de ioga per a principiants que t’ajudaran a introduir-te al món del ioga, amb posicions senzilles i moviments suaus que qualsevol persona podria realitzar.

Abans de començar a explicar cadascuna de les postures, cal aclarir que en realitat les postures del ioga són conegudes com “asanes” i tenen com a objectiu actuar sobre el cos i la ment. Un cop conegut aquest detall, donem pas a les postures de ioga per a principiants que hem seleccionat.

Postures per iniciar-se en el ioga

Pati Peguero, coordinadora de formació dels centres YogaOne, ens recomana a continuació una sèrie de postures de ioga, cadascuna d’elles amb un objectiu específic. Pots realitzar cadascuna d’aquestes postures entre 30 i 60 segons.

  1. Tadasana (postura de la muntanya)

postures de ioga per a principiants

Col·loca’t dempeus amb els peus a la mateixa alçada que els teus malucs i els braços estirats i apuntant amb els dits cap a terra. Busca una postura còmoda i estable tant amb els teus peus com amb el tronc superior. Expandeix el pit i fica cap a dins l’estómac, però sense arquejar l’esquena. Un cop trobis la comoditat, inspira i expira amb suavitat sentint la postura.

  1. Bhujangasana (postura de la cobra)

postures de ioga per a principiants

Per realitzar aquesta asana la posició inicial ha de ser cap per avall, amb les cames i els peus totalment estirats, els palmells tocant a terra just a sota de les espatlles i braços enganxats al cos (per la zona de les costelles). Un cop tinguis controlada la posició inicial, el següent pas és elevar el pit amb ajuda de les mans a poc a poc, portant les espatlles cap enrere i el pit cap endavant. Mantingues la posició durant 5 respiracions i torna a la posició inicial.

En aquesta postura de ioga és important que sàpigues on és el teu límit d’elevació del tronc, perquè podria comportar una lesió de lumbars. Evita també estirar totalment els braços perquè no s’enlairi el maluc del terra, també allunya les espatlles de les orelles, intentant que estiguin relaxades.

  1. Paschimottanasana (pinça asseguda)

postures de ioga per a principiants

Després de realitzar la postura de la cobra, al tractar-se d’una flexió cap enrere, és recomanable seguir amb una flexió cap endavant per compensar. En aquest cas pots fer la Paschimottanasana. Per començar has de seure amb les cames estirades i la columna recta (com si tinguessis una paret just darrere teu). Si no estàs còmode/a en aquesta postura, et recomanem seure damunt d’un bloc d’alguns centímetres d’altura per trobar la posició correcta.

Si no arribes a tocar-te els peus, pots utilitzar una cinta o un cinturó i posar-lo a la planta dels peus i agafar cadascun dels extrems amb les teves mans. Si arribes amb les teves mans fins als peus, no cal utilitzar-lo. A continuació, inclina el teu cos cap endavant, primer arribant amb les abdominals mantenint l’extensió de l’esquena, inhala i, finalment, baixa el teu pit cap a les cames.

  1. Ardha Matsyendrasana (mitja torsió)

postures de ioga per a principiants

Amb aquesta postura podràs treballar una torsió asseguda. La posició inicial és asseguda a terra amb les cames estirades. A continuació doblega un genoll i situa el peu a l’altre costat de la cama estirada, col·loca el braç a la part exterior del genoll, gira la columna cap al costat contrari i recolza’t amb l’altra mà a terra com veus a la imatge.

  1. Sukhasana (postura fàcil)

postures de ioga per a principiants

Aquesta postura és ideal per a meditar. Primer de tot asseu a terra (o sobre un bloc) amb les cames estirades. A continuació doblega els genolls i col·loca cada peu sota del bessó oposat i després dóna suport a les mans sobre els genolls de manera relaxada. Un cop en aquesta postura, estira les cervicals, puja el cap, mantingues el pit cap endavant. Exhala mantenint els omòplats cap al centre de l’esquena. Mantingues aquesta postura respirant lent i profundament.

  1. Savasana (postura del cadàver)

postures de ioga per a principiants

L’última postura que et proposem és de relaxació. Es tracta de la Savasana, on el cos roman quiet i estirat a terra, amb els músculs relaxats. L’única cosa que has de fer és tombar-te cap per amunt amb la columna totalment alineada, els braços lleugerament separats i els palmells de les mans cap amunt. Has de tancar els ulls i centrar-te en la respiració per alliberar la tensió.

Ara ja pots provar pel teu compte les postures de ioga per a principiants, però no hi ha res com comptar amb l’ajuda d’un instructor de ioga perquè pugui explicar pas a pas cadascuna de les postures i adaptar-les a les teves necessitats corporals. En els nostres centres YogaOne comptem amb classes d’introducció al ioga adaptades a nivell inicial. Vine a provar avui mateix una classe gratis en qualsevol dels nostres centres YogaOne, descàrrega aquí la teva invitació.

Posted in Ioga and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *