convertir-se en professor de ioga

5 senyals que indiquen que et vols convertir en professor de ioga

Si el teu propòsit és difondre tot el que puguis sobre el ioga, formar-te com a professor de ioga és el següent pas per viure una vida en plenitud

No tothom està preparat per a ser professor de ioga. Per moltes hores de formació que acumuli a l’esquena, ensenyar ioga és una gran responsabilitat que cobra sentit quan realment hi ha una vocació i no quan únicament està inspirada sota un objectiu econòmic.

En aquest sentit, és cert que la sortida professional és un dels aspectes que futurs professors de ioga tenen en compte en el moment d’iniciar la seva formació, però per a moltes altres persones el seva veritable motiu és aprofundir en una disciplina que els acosta a viure la seva vida en plenitud amb si mateix i amb el seu voltant.

Per si no ho tens clar encara, presentem a continuació una sèrie de punts que comparteixen la gran majoria de practicants que han decidit donar el pas per a convertir-se en professor de ioga.

  1. Quan notes que la pràctica del ioga és una part més en la teva vida

Si la pràctica física del ioga, la meditació, el pensament positiu, la recerca de creixement interior, assolir la plenitud o viure la vida amb consciència són els principals punts que defineixen el teu dia a dia, no hi ha dubte que el ioga forma part de tu i comptes amb aquesta vocació. Aquests són els principals aspectes que ajuden a obrir el cor d’un professor i transmetre’ls a la resta de persones que segueixen el camí del ioga.

  1. Quan ho dones tot per oferir alguna cosa bona a les altres persones

Gràcies al fet de conrear constantment la confiança en un mateix ens sentim més capaços de transmetre i oferir alguna cosa bona a les altres persones. A mesura que augmenta la confiança, ens sentim més motivats, incrementem el nostre nivell de compromís i en conseqüència millorem la nostra experiència i la connexió amb les altres persones en el moment de transmetre la nostra vocació.

 convertir-se en professor de ioga

  1. Quan vols donar un sentit real a la teva vida

Vivim actualment immersos en una societat bombardejada a força de distraccions i falsos estímuls que ens desvien de l’autenticitat i de la vivència plena de la realitat. Endinsar-te en el ioga ajuda a avançar cap als objectius que vols aconseguir en la teva vida i alinear les nostres pròpies accions amb els nostres propis valors.

  1. Quan penses que qualsevol espai és convertible en un ashram

No hi ha res que representi millor la vocació d’un professor de ioga com tenir sempre l’afany de convertir qualsevol espai en un lloc de meditació on poder evocar al silenci i organitzar de manera gairebé improvisada una breu sessió de pranayama al costat dels teus, ja sigui en un sala d’un gimnàs que ningú fa servir, a la sala de casa teva o en els jardins de prop de casa. De la mateixa manera, aprofites qualsevol espai lliure en el teu saló, per molt petit que sigui, per intentar millorar la teva sirsasana encara que ja t’hagis carregat més d’un gerro.

  1. Quan ensenyes emocionat/da la nova postura que has après als teus amics o parella

No hi ha res que emocioni més a una persona entusiasmada pel ioga que aprendre a controlar una nova postura i notar els beneficis que aporta al teu cos. El primer que estàs desitjant és practicar aquesta nova postura i ensenyar-la als teus amics o la teva parella, a les persones que vols transmetre aquesta nova experiència que s’ha apoderat de tu.

No deixis escapar l’oportunitat i dóna el següent pas ara

Escolta al teu cor i decideix si aquest és el següent pas que vols donar en el teu viatge per la vida. Recorda que per a formar-te com a professor de ioga l’important no és l’edat que tinguis, la teva procedència, el teu gènere o on et trobis en aquests moments, l’important és tenir la motivació necessària, el desig d’estudiar i desenvolupar les habilitats per ensenyar ioga.

Et recomanem consultar aquí les diferents opcions sobre formacions de ioga per a futurs professors. En YogaOne comptem amb cursos de 200 o 500 hores, però també cursos específics de 40 o 50 hores impartits per professors internacionals amb una gran experiència en l’ensenyament del ioga.

Posted in Ioga and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *