consells per augmentar y conservar la teva energia

Consells per augmentar i conservar la teva energia

Som energia. I tot el que hi ha al nostre voltant, també ho és. Malgrat tot, moltes vegades ens aixequem del llit ja cansats. Aquí et donem algunes eines perquè l’energia del teu cos es mantingui el més alta possible

Adquirir nova energia: el menjar, l’aigua i l’aire

Energia sòlida:

El cos està preparat per menjar productes naturals, sense pesticides ni conservants ni derivats químics. La dieta, doncs, ha de preferir aliments de temporada i d’origen local. Igualment, el cos necessita més energia per pair el producte animal que el vegetal, així, intenta augmentar el consum de verdures, llegums i cereals. El tipus de cocció també és important: evita els fregits o els guisats massa elaborats.

Energia líquida:

El cos és en gran mesura aigua i aquest és el líquid que més li convé per hidratar-se i aconseguir energia. El millor és beure aigua entre àpats per no interferir en el procés digestiu. Durant el dinar, el cos gasta molts minerals en processar el sucre d’un refresc o en alliberar-se del gas d’una beguda carbonatada.

En el cas de les begudes light no és millor, ja que substitueixen el sucre per edulcorants químics que causen altres problemes. Beure un suc de fruites naturals sembla una bona opció, però la fruita s’assimila millor si la menges sola, lluny d’altres aliments.

Energia gasosa:

La vida actual ens porta a fer-ho tot massa de pressa i acabem respirant de la mateixa manera que vivim: ràpid, sense consciència i superficialment. És bàsic ser conscient del poder de la respiració, que ha de ser lenta i profunda per poder gestionar bé l’energia que inhalem. Quan vegis que t’alteres (per l’estrès, situacions tenses, per l’esport…) porta el teu cos a respirar de nou d’una manera lenta i tranquil·la.

Segons el ioga, naixem amb les respiracions comptades i, per viure més, has de gastar el teu número de respiracions poc a poc perquè durin. Inhala i exhala sempre que et sigui possible pel nas i observaràs que controles molt millor la quantitat, el ritme i la freqüència d’aire que entra i surt.

Altres energies: les persones i la naturalesa

  • Estar en un grup on et sents a gust i amb interessos comuns fa que la teva energia es combini amb la dels altres i es multipliqui. Apunta’t al gimnàs, practica ioga o uneix-te a altres persones, però no et quedis sol a casa.
  • La naturalesa és una altra gran font d’energia. La pots adquirir abraçant un arbre, deixant-te gronxar per les ones del mar o estira’t a terra, gaudint del tacte de les plantes. Sona a màgia però, quan puguis, prova-ho.

Conservar l’energia: medita, exercita i anima

  • La ment gasta molta energia donant voltes als mateixos temes i per això de vegades pots estar cansat sense haver fet res físic. Per controlar aquesta despesa tens eines com la meditació, on s’aprèn a controlar la fluctuació dels pensaments i, amb la pràctica constant, s’arriba a un estat de calma i energia estable.
  • Dins del moviment pots trobar nova energia: és la que sents després d’una sessió d’activitat física (com un cotxe que mentre circula carrega la bateria). El cos necessita moviment per digerir, bategar i funcionar millor. Afegeix exercici moderat al teu dia a dia, caminant, fent ioga o anant al gimnàs.
  • Una de les formes més habituals de bloquejar l’energia és a través d’emocions reprimides. Sigues sincer amb tu mateix i busca el teu camí. Expressa les emocions i, si et sents obligat a reprimir-les, expressa-les tan aviat com puguis i deixa’t inundar per la pau. Evita repetir una escena desagradable al teu cap una i altra vegada, talla el cercle i allibera’t de les emocions negatives (perdona, comprèn, oblida).

consells per augmentar y conservar la teva energia

Aprèn a respirar i meditar a YogaOne

Les tècniques de Pranayama (diferents exercicis i ritmes de respiració) que s’imparteixen a YogaOne t’ensenyaran a respirar amb més qualitat i aconseguir més energia en cada alè, regulant el procés respiratori. Amb la meditació, practicaràs un estat d’atenció que et permetrà adquirir un millor control de la ment i combatre l’estrès. Informa’t dels horaris a la recepció dels centres YogaOne o a www.yogaone.es.

Posted in Meditació and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *