raons per seguir practicant ioga

Les raons per seguir amb la teva pràctica de ioga

Segueix aprofitant tots els beneficis que t’aporta el ioga en el teu dia a dia i dedica’t un temps només per a tu. El teu cos i ment t’ho agrairan

En la nostra societat actual, el ritme de vida s’ha multiplicat en comparació a dècades anteriors. La sobrecàrrega de tasques, l’exigència laboral o valorar només el moment present, entre altres mals, ens condueix a una vida plena de tensió, frenètica i excitada. En resum, vivim la majoria del nostre temps estressats.

L’estrès, de manera resumida, afecta principalment al nostre benestar emocional: fa que ens sentim més cansats, irascibles, ens costa dormir i perjudica el nostre poder de concentració i la presa de decisions. En algunes ocasions, hi ha persones que adopten hàbits nocius per intentar controlar aquest estrès, com fumar, prendre alcohol o medicaments, però aquests comportaments són totalment inadequats per millorar la situació.

El millor remei per controlar l’estrès i a més poder conciliar la nostra vida laboral i social, és dedicar-te uns minuts a tu mateix per desconnectar del dia a dia. Una de les pràctiques més recomanades és el ioga, atès que aporta grans beneficis en aquest aspecte.

Com el ioga m’ajuda en el meu dia a dia?

Moltes vegades l’excés de compromisos o tasques ens condueix a valorar l’opció de deixar de fer altres activitats per poder bregar la resta de responsabilitats, i optar per eliminar les que  t’aporten beneficis en la teva vida diària no seria la millor opció.

En aquest cas, el ioga ajuda a disminuir els nivells d’estrès, atès que la respiració profunda, un component bàsic en la pràctica de ioga, ajuda a que el flux de la sang augmenti i això comporta una oxigenació de tot el cos. D’altra banda, el fet de concentrar-te en l’execució de les postures, allibera la ment dels teus problemes i assumptes diaris. Aquests dos factors, respiració i concentració, aporten un estat de relaxació que seguirà en augment com més regular sigui la teva pràctica de ioga.

Reserva un temps per a tu, te’l mereixes

L’excusa de “no tinc temps” no hauria d’existir quan es tracta de realitzar una pràctica saludable per millorar a nivell físic i mental. El fet de viure el moment sense pensar en el demà acaba aportant conseqüències a mitjà i llarg termini, per aquest motiu pensa en els beneficis que t’aportarà destinar un parell d’hores setmanals al ioga.

En el cas de YogaOne, treballem per apropar cada dia més els nostres centres de ioga al màxim nombre de persones i oferir múltiples sessions de ioga en diferents horaris al llarg del dia, per facilitar que cada usuari pugui escollir la classe que millor s’adapta al seu treball o al temps lliure disponible.

A més, oferim tot tipus de classes de ioga segons l’objectiu de cada persona. Per exemple, si prefereixes una sessió per treballar tot el cos, pots optar per Vinyasa o Asthanga; per a aquelles persones que prefereixen centrar-se en l’aspecte més espiritual o mental, hi ha les classes de dharma o Sivananda, que tenen com a objectiu desbloquejar les emocions i els sentiments. El ioga també és ideal per alleujar i evitar dolors d’esquena, concretament el Iyengar i el ioga restauratiu, que a més estan pensades perquè qualsevol persona pugui practicar-la, perquè es poden adaptar a través de complements per evitar forçar la postura i aguantar la posició.

Posted in Ioga and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *