Introducció al ioga, tot el que necessites saber

Posem al teu abast la guia més completa i et presentem les noves classes d’introducció al ioga en els nostres centres YogaOne

A partir d’aquest mes de febrer iniciem les noves sessions mensuals d’introducció al ioga amb l’objectiu de resoldre qualsevol dubte sobre la seva pràctica o filosofia, encara que ja t’hagis iniciat en les classes. Aquestes sessions són gratuïtes per a socis i sòcies de YogaOne i tenen un cost de 8 € per a no socis/es.

Els següents centres YogaOne oferiran sessions d’introducció mensuals:

  • YogaOne Mandri
  • YogaOne Tuset
  • YogaOne Sants
  • YogaOne Cornellà
  • YogaOne Esplugues
  • YogaOne del Prat
  • YogaOne Terrassa
  • YogaOne Cartagena
  • YogaOne Santa Coloma

Segons la definició clàssica, el Ioga és el silenciament del moviment de la ment, però no es limita només a deixar-la en blanc i buida, sinó més aviat a reduir la constant activitat a la qual està sotmesa la nostra ment. La pràctica de la ciència del Ioga ens ajuda a comprendre amb claredat que el món de fora es regeix per la dualitat (dia-nit, fred-calor; abundància-escassetat; alegria-tristesa; començament-final; naixement-mort) i que, alhora, el caràcter dual de la ment és el que ho percep, projecta i tradueix.

En la mesura en què avancem en l’experiència del Ioga ens endinsem en capes més internes i, alhora, més subtils del nostre sistema; dimensions també duals que estan entrellaçades unes amb les altres, des de la més tangible fins a la més subtil. Però el recorregut en el ioga no busca despullar-se d’aquestes capes, sinó en deixar anar de forma progressiva la creença que som aquests embolcalls i el que projecten en el món exterior.

El primer element a tenir en compte per endinsar-se en l’univers del ioga és el pranayama o respiració iòguica. Consisteix en utilitzar la màxima capacitat pulmonar i diafragmàtica del cos, a través d’una respiració lenta, profunda, perllongada i homogènia, amb l’objectiu d’administrar l’aire a poc a poc.

Els 8 passos del ioga

El ioga és una ciència, un conjunt de tècniques i mètodes, no és una doctrina religiosa i comprèn fonamentalment 8 membres interconnectats, que van ser presentats per Patanjali en els Yoga Sutra. La autorealització suprema de l’Ésser no és possible sense la integració d’aquests vuit membres, un camí que comença en el més físic i tangible i culmina en el més subtil.

Els vuit passos es divideixen en Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana i Samadhi.

Un món ple de beneficis

Les persones que desitgen introduir-se en el ioga i porten la seva pràctica integral de manera regular, aconsegueixen nivells elevats de salut física, claredat mental i consciència espiritual.

Pel que fa als beneficis físics, les asanes milloren el sistema muscular, revitalitzant els teixits musculars, reforçant i tonificándolos; prevé la degeneració de les articulacions; la columna vertebral millora la seva flexibilitat i mobilitat; regula les funcions de sistema circulatori; àmplia la capacitat de sistema pulmonar; ajuda a regular el sistema digestiu i l’endocrí i, finalment, equilibra el sistema nerviós.

Descarrega la guia més completa d’introducció al ioga

Ara pots descarregar una guia d’introducció al ioga amb explicacions detallades sobre el Pranayama, els 8 passos de el ioga, les postures mare, les sendes de el ioga o els principals estils entre d’altres continguts.

banner guia introducció al ioga

Posted in Events and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *