ioga per a sèniors

Ioga per a sèniors, cos i ment t’ho agrairan

El ioga és una font de rejoveniment: la seva pràctica ajuda a mantenir la flexibilitat i la vitalitat pròpies de la joventut i, a més a més, ajuda a abraçar la vida amb més serenitat. T’hi apuntes?

Beneficis exteriors… i interiors!

Malgrat sembli una activitat únicament destinada a persones flexibles i molt en forma, el ioga ofereix molts beneficis particularment útils en les persones grans. I no només es tracta d’avantatges a nivell físic, ja que és una pràctica holística que exercita tots els aspectes del cos i la ment. Gràcies als estiraments i als exercicis de control de la respiració, es desfan totes les tensions i s’indueix un estat de calma i serenitat, que aporta un gran benestar emocional.

En el ioga tot són avantatges

Amb el pas dels anys la musculatura s’atrofia, els lligaments s’endureixen, les articulacions perden mobilitat, la circulació s’obstrueix i poden aparèixer alteracions del sistema nerviós i digestiu. La pràctica de ioga ajuda a mantenir la musculatura i fa els tendons i lligaments més forts i flexibles. D’altra banda, a través de les pressions i de les inversions es millora i es revitalitza tot el sistema circulatori. Moltes de les postures que es fan durant una sessió ajuden a estimular els òrgans interns.

Una activitat a mida

El ioga és una de les anomenades activitats dolces que es practiquen lentament. S’adapta a les característiques de cadascú, perquè cada postura es pot treballar en diferents nivells d’intensitat. Els sèniors han de tenir una actitud, concentració i relaxació iguals que qualsevol altra persona, però tenint en consideració la dificultat de les postures durant la sessió; si és necessari, algunes asanes es poden mantenir durant menys temps o, fins i tot, ometre.

Recomanacions

Algunes de les qüestions a l’hora de practicar ioga –valen per a tothom però és particularment important que els sèniors les tinguin presents- són:

  • Paciència
  • Constància
  • Entendre que menys és més
  • Aprendre a escoltar i a desenvolupar l’autoconsciència per reconèixer el guia interior

ioga per a seniors

Fes ioga per sentir-te més jove!

La practica del ioga prevé el deteriorament i l’envelliment prematur de l’aparell locomotor i manté l’espina dorsal i les articulacions més flexibles. A més a més, les postures són aptes per a persones de qualsevol edat. Si hi ha alguna contraindicació, les postures sempre es poden adaptar.

Amb el ioga aprendràs a respirar correctament i a relaxar-te, cosa que t’ajudarà a combatre l’insomni, la fatiga i la depressió. També activaràs la circulació sanguínia, enfortiràs els músculs, en especial els de l’esquena, i reduiràs les tensions a les espatlles, cervicals i lumbars. En definitiva, t’ajudarà a augmentar la vitalitat i la sensació de benestar físic i emocional.

Practica ioga amb nosaltres!

A tots els centres YogaOne hi tens sessions de ioga en una àmplia varietat d’horaris. Si t’interessen les diverses modalitats i aprofundir en els teus coneixements, aquest és el teu club. Pots sol·licitar una sessió gratuïta clicant aquí.

Posted in Ioga and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *