beneficios

YogaOne: el lloc perfecte per incorporar els beneficis del ioga

Són milions les persones que es declaren “enganxades” al ioga. Tot i que aquesta pràctica mil·lenària va néixer a l’Índia fa més de 4000 anys, les societats contemporànies l’han recuperada i actualment acumula cada vegada més adeptes. Hi ha un munt d’estudis centrats exclusivament en aquesta disciplina, com la franquícia de centres de ioga YogaOne, amb centres arreu d’Espanya, que ofereix un munt d’estils, classes, cursos i tallers de ioga per a tothom.

Si hi ha tanta gent enamorada del ioga, és per un motiu ben clar: aquesta pràctica presenta un munt de beneficis. Des de la reducció de l’estrès i l’ansietat fins a la despesa calòrica. A continuació te’ls expliquem amb deteniment.

 

Beneficis de practicar ioga

  • Enforteix els músculs… i els ossos! Si es practica de manera progressiva, el ioga evita que l’àcid làctic s’acumuli al cos. A més, reforça els ossos i evita la pèrdua de massa òssia, potenciant la flexibilitat de les articulacions. El ioga és una pràctica extremadament beneficiosa per a aquelles persones que pateixen problemes com l’artrosi, l’artritis o l’osteoporosi, per exemple.
  • Alleuja els dolors crònics i posturals. El mal permanent als músculs del coll, a l’esquena, als genolls… Tot això marxa o s’alleuja (depèn del grau de dolor) gràcies a la pràctica del ioga. Això sí, és imprescindible demanar ajuts a professionals de la disciplina per incorporar aquest benefici i per evitar lesions.
  • Redueix l’ansietat i l’estrès. Està científicament comprovat que practicar ioga afavoreix la reducció de l’ansietat i l’estrès. Segons un estudi de Ronald C. Kessler, sociòleg i professor a l’Escola de Medicina de Harvard, el ioga afecta igual de positivament que una teràpia mèdica convencional (és a dir, que el ioga serveix com un ansiolític natural).
  • Augmenta la qualitat del son. La Fundació Swami Vivekanda va demostrar, gràcies a un dels seus estudis, que les persones que feien ioga trigaven 10 minuts menys de mitjana en quedar-se adormides. A més, aquestes persones van incrementar les hores de son al dia: 1 hora més de mitjana; fet pel qual asseguraven sentir-se molt més descansades i de bon humor.
  • És una perfecta teràpia antiedat. En aquest sentit, el ioga actua com la meditació: si es practica de manera habitual, protegeix l’ADN dels danys provocats pel pas dels anys i reverteix el procés d’envelliment. L’explicació científica és la següent: el ioga incideix directament sobre l’enzim que protegeix els extrems dels cromosomes i n’evita el seu trencament. Com més llargs són els cromosomes, més vida ens brinden.
  • Crema calories. Com en tot, això depèn de molts factors: l’edat, el sexe, la condició física… i el tipus de ioga, per descomptat. El Vinyasa Ioga, per exemple, implica una despesa mitjana de 7 kcal/minut; és a dir, que si en practiquem durant una hora, cremarem 507 calories.

 

 

 

Practicar ioga a YogaOne: la millor decisió

És tan fort l’impacte que ha tingut el ioga sobre les persones, especialment en les darreres dècades, que són molts els emprenedors que han decidit formar centres de ioga. YogaOne, per exemple, és la franquícia líder d’Espanya en aquest sector. Des de la seva inauguració, ja són 53 els centres que s’han sumat a aquest projecte, amb el ioga com a punt central.

Cadascun d’aquests centres segueix una fita clara: apropar el ioga a tothom. Per aquest motiu, ofereixen una gran varietat d’estils de ioga, de la mà dels millors tècnics i tècniques. A més, brinden altres serveis com tallers i cursos, adreçats a totes aquelles persones interessades a formar-se en aquesta disciplina tan exitosa i beneficiosa.

Si encara dubtes, deixa de fer-ho i anima’t a provar el ioga en qualsevol dels centres de YogaOne arreu d’Espanya! De segur que no te’n penediràs.

Posted in Ioga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *