david swenson leyenda del ashtanga yoga

David Swenson, la llegenda viva del Ashtanga Yoga

David Swenson, el “gran mestre” de l’Ashtanga Yoga torna a visitar Barcelona per realitzar diferents cursos i workshops durant el mes de març

“Tot va començar a finals dels 60, quan no hi havia estudis de ioga, ni estoretes de ioga, ni roba per ioguis, només existia el ioga” explica David Swenson en una entrevista realitzada anys enrere, en referència als seus inicis en el ioga : el va descobrir amb tan sols 13 anys.

Confessa que va ser gràcies al seu germà que es va endinsar en aquest món: “el meu germà va descobrir el ioga gairebé per casualitat, en una platja mentre practicava surf. Quan va tornar a Texas vam començar a buscar informació i vam trobar alguns llibres, com el ‘Yoga: 28 Day Exercise Plan‘ de Richard Hittleman (1969) i una mica més tard vam descobrir a B.K.S. Iyengar a través del seu llibre ‘Light on Ioga’ (1966)”.

3 anys després David Swenson deixa la seva família i llar a Texas per mudar-se fins a Califòrnia, on va tenir la sort de conèixer a David Williams i a Nancy Gilgoff, una parella de ioguis que realitzaven classes de Ashtanga Yoga en una petita església, “la primera classe que vaig fer amb ells va ser inoblidable”, relata David.

David Williams va ser un dels primers nord-americans en estudiar Ashtanga, va viatjar el 1970 a l’Índia on va conèixer a Pattabhi Jois i al seu fill Manju, i anys més tard els va portar per primera vegada a Califòrnia: “durant els 4 mesos que va estar ens ensenyava contínuament , va ser una experiència enriquidora “recorda David Swenson.

Els seus inicis com a professor de ioga

“Recordo que la primera experiència com a professor va ser al costat del meu mestre David Williams ensenyant ioga a nens d’entre 6 i 8 anys a la meva escola, el 1975. Un any després, Williams va tornar amb la seva dona a l’Índia i em va oferir anar a Hawaii a donar les seves classes”, explica David Swenson.

Durant els següents dos anys, David Swenson va estar donant classes de ioga a 40 persones per dia, alhora que millorava els seus coneixements en les sèries de Ashtanga i estalviava diners treballant en una botiga de menjar saludable, amb la finalitat de tornar-se a trobar amb Pattabhi Jois a Mysore, la seva terra natal. Finalment ho va aconseguir i va tornar a passar 4 mesos aprenent al costat del Guruji de l’Ashtanga Yoga, realitzant classes al matí i a la tarda sense parar.

El fet de poder aprendre la forma original de l’Ashtanga Yoga al costat de Pattabhi Jois i el gran entusiasme que sempre ha tingut per ensenyar aquesta especialitat, ha fet que a dia d’avui David Swenson sigui considerat com un dels mestres de l’Ashtanga Yoga més importants del món.

david swenson leyenda del ashtanga yoga

Un mestre amb una capacitat única per ensenyar Ashtanga Yoga

David Swenson sempre ha negat que el Ashtanga ioga sigui una activitat limitada a “persones joves o que estiguin en bona forma”, ja que, segons comenta ell mateix, “he ensenyat a persones que han perdut extremitats, persones sense visió o audició, altres amb problemes de concentració, executius o professionals amb problemes aguts d’estrès o fins i tot a nens i gent gran”.

No hi ha dubte que la influència de Pattabhi Jois ha contribuït extraordinàriament en els coneixements de David Swenson, però la seva actitud positiva i la manera de transmetre la pràctica de Ashtanga fan que sigui un professor únic, “sent sempre molt proper als seus alumnes, amb un increïble sentit de l’humor, amb un tracte personalitzat i esforçant-se per convertir la seva pràctica en una experiència plaent i beneficiosa” com expliquen aquells alumnes que ja han tingut l’oportunitat d’assistir a les seves classes.

Aprofita una oportunitat única per conèixer a David Swenson a Barcelona

El proper mes de març tindrem l’ocasió de tenir a David Swenson a YogaOne Tuset impartint diferents cursos i workshops relacionats amb el Ashtanga Ioga i dirigits a qualsevol persona, independentment del seu nivell.

El primer d’ells, del 4 al 8 de març, seran les classes de Ashtanga a l’estil de Mysore, per ensenyar aquesta especialitat tal com la va ensenyar originalment Pattabhi Jois; li seguirà el cap de setmana complet d’Ashtanga Vinyasa Yoga, el 8, 9 i 10 de març, que ajuda a avançar en el coneixement i execució d’aquesta pràctica, compost per 7 seminaris diferents (amb la possibilitat d’assistir a tots els seminaris o per separat); i finalment, de l’11 al 17 de març, David Swenson realitzarà el curs intensiu de 40 hores per aprendre la sèrie primària de l’Ashtanga Yoga, un curs divertit i energitzant.

No perdis aquesta oportunitat única per conèixer a una de les llegendes vives del ioga i tot un guru del Ashtanga Ioga.

Posted in Ioguis and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *