ENFORTEIX EL COS I LA MENT

Sivananda ioga, encara que sembli un sistema molt metòdic i pràctic (es basa en dotze postures, cinc punts de ioga i quatre camins), és una de les tradicions de ioga més místiques i completes que existeixen. Per què? En el cor de les seves pràctiques i preceptes està la saviesa de l'antiga tradició del Vedanta, l'Ayurveda, la filosofia iòguica i els textos antics de la Índia, entre els cossos de coneixement filosòfic, psicològic, medicinal i espiritual.

Cada pràctica de ioga de Sivananda incorpora cants i mantres, salutacions al sol com escalfament, les dotze postures i relaxació. A més d'això, els fonaments de l'escola comprenen també els quatre camins del ioga clàssic: raja ioga, jnyana ioga, karma ioga i bhakti ioga. Sivananda veu en el treball d'asanes una manera d'enfortir el cos, la ment i la vida espiritual.

Com altres estils de ioga que incorporen treball físic, busca a través de les postures la prevenció d'enfermetats, l'obertura de canals energètics i txakres, la salut de la columna vertebral, la flexibilitat, l'enfortiment dels músculs i dels òrgans interns, a més de calmar la ment, entre nombrosos beneficis. El cos físic es considera fonamental per desenvolupar qualitats mentals i espirituals, pel que s'ha de mantenir en bona forma si es vol obtenir una vida plena i una realització espiritual. El sistema de Sivanda sintetitza els beneficis del hatha ioga en dotze postures, que estan sempre presents en una pràctica de ioga d'aquesta escola:1. Sirshasana 2. Sarvangasana 3. Halasanasivananda 4. Matsyasana 5. Paschimothanasana 6. Bhujangasana 7. Shalabhasana 8. Dhanurasana 9. Ardha Matsyendrasana 10. Kakasana o Mayurasana 11. Pada Hasthasana 12. Trikonasana.