TPM-->

COS, MENT I ESPERIT

Una asana és una posició corporal concreta que incideix sobre el nostre funcionament fisiològic, mental i energètic.

La pràctica de les postures de ioga, és a dir la pràctica del Hata Ioga, ens ajuda a mantenir l'equilibri, ja que els seus beneficis tenen un abast holístic i repercuteixen tant sobre el cos físic com l'emocional i mental. La manera en què col·loquem el cos en cada postura (asana) té un efecte sobre les cadenes musculars del cos, alhora que actua regulant la funció dels diferents òrgans interns i sistemes (nerviós, endocrí, circulatori).

A nivell emocional i mental les postures actuen harmonitzant-nos. La pràctica de les asanes requereix concentració, perquè la nostra ment pugui dirigir a les diferents parts del nostre cos en la construcció de la postura. Això fa que desenvolupem atenció, serenitat i tranquil·litat, i com resultat les nostres emocions s'equilibren, i el flux de pensaments es redueix fins a poder detenir-se.

Aquest equilibri que aconseguim entre ment i cos, va més enllà i té també una incidència a nivell energètic. No només equilibra l'hemisferi esquerre i dret del cervell, també equilibra els principals centres energètics, optimitzant la circulació i la distribució de l'energia.